International SAM Institute (ISI) Hoe krijgt u de business case voor SAM rond?
SAM Training

Over dit event

In deze workshop van een dagdeel neemt Johan West, CEO bij Crayon Benelux, u mee in de dagelijkse praktijk van het maken en in stand houden van de SAM business case.

Het is niet altijd makkelijk om uw organisatie ervan te overtuigen mensen, middelen en geld vrij te (blijven) maken voor Software Asset Management (SAM). Al snel worden u kritische vragen gesteld: wat gaat SAM ons opleveren? Hoeveel kunnen we precies besparen? Hoe groot zijn de risico’s nu daadwerkelijk? En wat gaat dat allemaal kosten? Lastige, maar terechte vragen waar gelukkig relatief eenvoudig (doch met de nodige voorkennis en inspanningen) ook goede antwoorden op te formuleren zijn.

Aan de hand van (cijfermatige) anekdotes, het IAITAM best-practices framework en ‘market intelligence’ van onder andere Gartner, Forbes en Crayon Group (de Noorse moedermaatschappij van Crayon Benelux) geeft Johan u de munitie om de juiste mensen binnen uw organisatie te overtuigen van de waarde van SAM (en dus de noodzaak van investeren in SAM). 

Doelgroep Deze workshop is ontwikkeld voor License Managers, SAM consultants, IT Asset Managers en IT- of inkoop professionals die extra handvatten kunnen gebruiken om de organisatie ervan te overtuigen mensen, middelen en geld vrij te maken voor SAM. 

Praktische informatie De SAM business case workshop wordt klassikaal in een groep van max. 10 deelnemers georganiseerd. Hierdoor is de workshop zeer interactief en is er voldoende ruimte voor eigen inbreng. Het is ook mogelijk om deze training vanaf minimaal 4 deelnemers bij u op locatie te organiseren. Er zijn geen kosten verbonden aan deze workshop.